Noutati

“Sa gandim global. Tinerii si educatia pentru dezvoltare”

26 Mar 2009

Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale – CENTRAS si Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare – FOND organizeaza joi, 26 martie 2009, intre orele 15.00 – 16.30, intalnirea cu tema:

Sa gandim global. Tinerii si educatia pentru dezvoltare

adresata studentilor din Bucuresti si desfasurata in cadrul campaniei „Pay it forward! (Da mai departe!), campanie de informare asupra Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

CASTIGATORII CONCURSULUI DE DEZBATERI

23 Mar 2009

CENTRAS ANUNTA CASTIGATORII CONCURSULUI DE DEZBATERI PENTRU ELEVI CU TEMA “PROTECTIA MEDIULUI ESTE MAI IMPORTANTA DECAT DEZVOLTAREA ECONOMICA”
FOND isi exprima ingrijorarea cu privire la inconsecventa politicii de cooperare pentru dezvoltare

20 Mar 2009

Irezistibila tentaţie a comparaţiei

17 Mar 2009

un articol de MIHAELA ENACHE, aparut in ziarul euROpeanul, publicatie editata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

În ciuda unor previziuni foarte optimiste, cele zece state care au aderat la Uniunea Europeanã în 2004 au avut probleme serioase în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene alocate acestora pentru perioada 2004 - 2006. Ca şi în cazul României, pentru ţãrile din spaţiul Europei centrale şi de est, primul an de dupã aderare a fost cel mai dificil din punct de vedere al accesãrii fondurilor comunitare. Estimãrile fãcute de consultanţi internaţionali cu privire la gradul de absorbţie a fondurilor de cãtre aceste state au fost optimiste, cu mult peste capacitãţile lor reale.

Astfel, în mod concret, potrivit datelor furnizate de Banca Naţionalã a României, în primul an de aderare, ţãrile din zona Europei Centrale şi de Est au avut grade mici de absorbţie a fondurilor europene (Cehia - 41,5%, Polonia - 42,8%, Slovacia - 41,6%, Ungaria - 42,9%).

 

 


<  1  2  3  4  5   >  
RSS RSS

Logare utilizatori

Creeaza cont utilizator

Creeaza contul tau de asociatie si beneficiaza gratuit de toate facilitatile sistemului eAgora
Forumular de inscriere
Solutie web TreeWorks