Taxa pe poluare pentru autovehicule ofera un statut special organizatiilor neguvernamentale

Data de incepere: 2008-04-18 14:21:37

Data de sfarsit: 2008-04-30 14:21:39

“Ordonanta de Urgenta pentru institurilea taxei pe poluare pentru autovehicule” prevede la articolul 9 aliniatul 2 b. “scutirea de taxa pentru autovehiculele acordate instituţiilor de învăţământ, sănătate şi cultură, ministerelor, altor organe ale administraţiei publice, structurilor patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, asociaţiilor şi fundaţiilor de utilitate publică, de guverne străine, organisme internaţionale şi organizaţii nonprofit şi de caritate, prin donaţii sau finanţate direct din împrumuturi nerambursabile, precum şi din programe de cooperare ştiinţifică şi tehnică”
 
In 1998 o campanie de presa scotea in evidenta faptul ca ONG-urile abuzeaza de facilitatea de a nu plati taxe vamale pe masinile importate. Campania a generat scaderea increderii cetatenilor in organizatiile neguvernamentale asociate explicit cu fraude fiscale. De 10 ani societatea civila din Romania incearca sa repare acest prejudiciu de imagine.
CENTRAS considera ca discriminarea pozitiva a organizatiilor neguvernamentale din acest act normativ nu este benefica sectorului asociativ.
Cu ajutorul portalului e-Agora organizam o sondaj unde va solicitam opinia despre aceasta prevedere.

Logare utilizatori

Creeaza cont utilizator

Creeaza contul tau de asociatie si beneficiaza gratuit de toate facilitatile sistemului eAgora
Forumular de inscriere
Solutie web TreeWorks